Meta Business Manager (voorheen Facebook Business Manager) - Een complete gids.

Meta Business Manager (voorheen Facebook Business Manager) - Een complete gids.

Gebruikt u al Facebook voor uw bedrijf? Zo niet, dan is Facebook Business Manager een tool die u moet gebruiken.

Onze uitgebreide gids laat u zien hoe u Facebook Business Manager onder de knie krijgt en het voor uw bedrijf kunt benutten.

Wat is de Meta (Facebook) Business Manager?

Voordat we ingaan op het gebruik van Facebook Business Manager en de voordelen ervan, moet u begrijpen wat het is: een centrale locatie waar u al uw Facebook-advertentie- en marketingactiviteiten kunt beheren. U kunt ook de toegang van gebruikers tot bedrijfsmiddelen beheren, zoals productcatalogi of uw Instagram-account.

Opmerking: Facebook Business Manager is nu bekend als Meta Business Manager na de lancering van het nieuwe overkoepelende bedrijfsmerk, Meta.

Wat zijn de voordelen van de Meta (Facebook) Business Manager?

1. Beveiliging

Het gebruik van Meta Business Manager voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw Facebook-account. Door aanmeldingsgoedkeuringen in te stellen of een tweestapsverificatie in te schakelen bent u meer beveiligd tegen hackers. U kunt ook bijvoorbeeld meteen en makkelijk de toegang deactiveren voor medewerkers die het bedrijf hebben verlaten.

2. Overzichtelijk

Met de Business Manager houdt u alles netjes en overzichtelijk door alles veilig op één plaats te centraliseren.

Hiermee hebt u toegang tot uw Creator Studio, Ads Manager, factureringsgegevens, pagina’s en alle andere bedrijfsgerelateerde zaken zonder dat deze in uw persoonlijke meldingen of nieuwsfeed worden weergegeven.

3. Verbetert samenwerking

Facebook Business Manager vereenvoudigt de samenwerking tussen partners en medewerkers. U kunt mensen van binnen of buiten uw organisatie toevoegen aan uw advertentieaccounts en pagina’s om u te helpen ze te beheren.

4.Toegang tot statistieken

Facebook Business Manager is ook een krachtig analyse-instrument dat gegevens verstrekt over uw paginalikes, bereik, campagnes en meer. Zo kunt u een beter inzicht krijgen in de prestaties van uw pagina’s en deze in de toekomst verbeteren.

5. Verbetert advertentiebeheer

Facebook Business Manager maakt het eenvoudiger om je Facebook-advertenties te beheren. Je kan er marketingcampagnes aanpassen, dupliceren en creeëren, dankzij de Ads Manager die een geïntegreerd onderdeel is van Meta Business Manager.

Het opzetten van uw Business Manager account begint hier

Neem contact met ons op indien we uw bedrijf kunnen helpen met het creeën van een Meta Business Manager en de optimalisatie van uw advertentiecampagnes.

Vergeet niet om onze andere blog posts te bekijken voor meer tips over socialmediamarketing!

Let’s ad together?

Heeft u een vraag of een project in gedachten? Neem contact op met onze creatievelingen, strategen, accounts en management.